Rehber Öğretmeniniz Diyor ki

REHBER ÖĞRETMENİNİZ DİYOR Kİ;

Okulumuzda her birimiz çocukların okulda zamanlarını nasıl geçirdiğini öğrenmek ve benzeri amaçlarla "bugün okul nasıl geçti?" diye soruyoruz. Fakat onlardan sürekli aynı cevapları ya da "iyi, kötü, güzel" diye pek fazla bir şey anlatmayan cevaplar alıyoruz ama daha fazlasını istiyoruz. Ya da en azından "tam" bir cümle duymak istiyoruz. Bu yüzden sizlere rehberlik servisi olarak öğrencilerimizle sohbetlerinizde yararlanabileceğiniz farklı ve ilgi çekici sorulardan oluşan bir liste sunuyoruz. Bu sorular sizlere birer örnek oluşturmasıyla birlikte en azından onlardan uzun cümleler şeklinde cevaplar alabilmenizi sağlayabilir hatta bu sorular, çok ilginç sohbetlere, eğlenceli cevaplara dönüşebilir. Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle...

1.      Öğle yemeğinde ne yedin? (İlgiyi hissettirme)

2.     Teneffüste hangi oyunları oynadın? (Sosyallik kontrol)

3.     Bugün olan en komik şey neydi? (İlgisini kazanma)