Tarihçe

Okulumuz ilk defa 1944-1945 öğretim yılında Değirmenlikızık Köyü İlkokulu olarak, şimdiki Dumlupınar Anaokulunun olduğu yerde küçük bir bina olarak öğretime başlamıştır.

Yıllar sonra bu bina çökmüş 1973 yılında köy muhtarının gayretiyle okul onarılmış ve 1974 yılının Kasım ayında Değirmenlikızık İlkokulu tekrar öğretime açılmış.

Köyün nüfusu artınca Değirmenlikızık İlkokulu yetersiz kalır, ihtiyacı karşılamaz hale gelir. Köy alanı olarak kullanılan bugünkü yerimize Dumlupınar İlkokulu adı altında yeni bir ilkokul yapılmasına karar verilir. 1976 yılında okulun inşaatı başlar ve aynı yıl okul hizmete açılır. Daha sonra Değirmenlikızık Köyüne gelir sağlamak amacıyla Dumlupınar ilkokulunun bahçesine, yola cephe olarak muhtarlık tarafından sıra dükkanlar yaptırılır.

Değirmenlikızık Köyü, mahalle olduktan sonra muhtarlık, yapılan dükkanları Milli Eğitim Müdürlüğüne devreder. Milli Eğitim Müdürlüğü de bu dükkanları sınıflara dönüştürür.

17 Ağustos 1999 depremi sırasında bahsedilen ek bina hasar gördüğü için yıkılarak yeni bir bina yapıldı. 2001-2002 öğretim yılında yeni binamız hizmete açıldı.

Yayın: 24.11.2012 - Güncelleme: 26.12.2022 11:02 - Görüntülenme: 10205