Mrt

22 MART SU GÜNÜ 3/C SINIFINDA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ 2. SINIF ZÜMLERELERİ TARAFINDAN OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI. 4/C SINIFINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

Okulumuzda ‘’ ADAŞIM AĞACIM ‘’ e-Twinning projesi başladı.

Okulumuz 4/C sınıfı öğretmeni Aysel Kural’ın ortak olduğu ‘’Adaşım Ağacım’ ’e-Twinning projemizin çalışmalarına başladık.Proje 8  Türkiye  1 Azerbaycan ortağın katılımıyla  yürütülmektedir.Projenin amacı;öğrencilerde doğayı koruma bilinci geliştirme, ekolojik dengenin farkına varma ve doğa dostu okul kültürü geliştirme,doğa sevgisi aşılama ve  doğaya karşı duyarlılığı artırmaktır.Aynı zamanda öğrenciler proje çalışmaları sırasında web 2.0 araçlarını doğru ve etkili kullanma,takım çalışması sorumluluk bilinci ve işbirliğini artırma gibi kazanımları da elde etmiş olacaklar.

Şbt

OKULUMUZDA ‘’Game IS Life Itself-Oyun Hayatın Provasıdır’’ e-Twinning projesi başladı.

Okulumuz öğretmenlerinden 3/D sınıfı öğretmeni Gülser ÇELEBİ’nin kurucu ve 4/C sınıfı öğretmeni Aysel KURAL’ın ortak olduğu ‘’Game Is Life Itself-Oyun Hayatın Provasıdır’’e-Twinning projemizin çalışmalarına başladık.Proje Türkiye ve Romanya’nın ortaklığında 10 Türk ve 3 Romen öğretmen tarafından yürütülmektedir.Projemizin amacı öğrencilerin oyun oynamanın tadına varmalarını sağlamak için çalışmalarına başlamıştır.Oyun oynarken kendisini karşısındaki insan yerine koymayı ve rakibinin de haklarını korumayı öğrenmeleri amaçlanmaktadır.Aynı zamanda web2.0 araçlarını etkili olarak kullanma  becerileri geliştirmek, geri dönüşüm yoluyla el becerilerini geliştirmek de amaçlar arasındadır.Bu proje hem mutlu hem üretken hem düşünen çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak için hep beraber diyor ki ‘’oyun hayatın provasıdır.’’

Şbt

6 Şubat Depremi şehitleri Anma Programı Okulumuzda Yapıldı. Şehit Öğrenci Yağmur'un Anısına Şarkısı 3D ve 3C sınıfı korosuyla seslendirildi.

Şbt

Okulumuzda 8 -eight eTwinning Projesi Başladı.

Ara

Okulumuzda Mangala Turnuvası 2. , 3. 4. sınıflar arasında yapıldı.

2. sınıfların Birincisi 2/İ Siraç Etka Sevinç

3. sınıfların Birincisi Ferman Askeroğlu

4. sınıfların Birincisi Ali Emre Geyik olmuştur.

Ara

Harezmi eğitim modeli uygulaması okulumuzda başladı. Gülser Çelebi Zeliha Gülerer ve Seçkin Gül Şen öğretmenlerin rehberliğinde gönüllü öğrenciler eğitmlere başladılar

Kas

Okulumuz Akıl ve Zeka oyunları ile bağlarını her geçen gün daha da güçlendiriyor. Bunun için Resfebe oyununu tanıtmak amacıyla Yılmaz Ölmez'i okulumuz da misafir ettik. Öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendi.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden 4/C sınıfı öğretmeni Aysel KURAL’ın ortak olduğu "Dostlarımla Yaşıyorum" e-Twinning Projemizin çalışmalarına başladık. Proje Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında 7 öğretmen tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı, hayvan dostlarımıza merhamet duygusuyla yaklaşarak onlara uygun yaşam alanları oluşturmak; iş birliği içerisinde hayvanların karşılaşabileceği tüm olumsuz durumlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve bunları hayata geçirmek; hayvanları korumaya yönelik sosyal sorumluluk farkındalığı oluşturmak, her canlının yaşam hakkı olduğu bilincini öğrencilerimize kazandırmaktır.Aynı zamanda bu proje çalışmaları sırasında  çeşitli web2.0 araçlarını kullanarak öğrencilerimizin teknolojik  yönden de gelişmelerini  sağlamaktır.Beraberinde  geri dönüşüm bilincini daha ileri taşımayı hedeflemektedir.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞİRMENLİKIZIK DUMLUPINAR İLKOKULU

OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

OKULUMUZ PSİKOLOJİK DANIŞMANI BÜŞRA NUR ARAZ TARAFINDAN

Çocuklar ve Dersler

Çocuklar ve Özgüven

Ekran Süresi

Ekran Bağımlılığı

Çocuklar ve Sınırlar

Eyvah Çocuğum Ergenliğe Giriyor(!)

Çocuklar Ve Travma

KONULARINDA SEMİNER VERİLECEKTİR. VELİLERİMİZİN KATILIMLARINI BEKLİYORUZ.