May

2023-2024 YILI eTwinning okulu başvurları sonuçlandı. Okulumuz Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalarla ve okul bünyesinde yürütülen işbirlikçi çalışmaların öğrenci merkezli eğitimin karşılığını eTwinning Okulu belgesini alarak taçlandırdı.

May

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMDE FARKLI YAKLAŞIMLAR EĞİTİMİNE KATILDI.

Değirmenlikızık Dumlupınar İlkokulu Misyon Bildirisi

Ock

12 Ocak Perşembe Günü Okulumuzda Kan Bağışı Kampanyası yapılacaktır. Tüm duyarlı velilerimizi kampanyamıza bekliyoruz. Bağışlanan bir ünite kan  3 kişinin hayatını kurtarabilir

Ara

Ara

müzik klübü Kızılay külübü ve sağlıklı beslenme ve temizlik külübünün ortak çalışması olan toplum hizmeti sigara ve alkolün sağlığa zararları adlı resim çalışmaları tüm öğrencilerin katılımıyla okulumuzun koridorlarında sergilendi.

Geri Dönüşüm ile Gülümse Geleceğe

Smile to the Future with Recycling

Okulumuz Tiyatro Bölümü Tanıtımı

Ock

Ekm

OKULUMDA MUTLUYUM GELECEKTEN UMUTLUYUM

Proje hakkında

Projemiz 4-11 yaş aralığındaki özel gereksinimli bireyleri kapsamaktadır. Çalışma dilimiz Türkçe ve İngilizcedir. Projemiz anaokulu ve ilkokul düzeyinde eğitim ve öğretim gören özel gereksinimli öğrencilerimize yöneliktir. Özel gereksinimli öğrencilerimizin toplumsal yaşama kolay adapte olmalarını ,ikinci evleri olan okullarımızda öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak istiyoruz.

HEDEFLER

1.Özel gereksinimli öğrencilerin istendik yönde olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamak.

2.Özel gereksinimli öğrencilere akran desteği sağlamak.

3.Özel gereksinimli öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerini arttırmak.

4.Özel gereksinimli öğrencilerle ilgili farkındalığı arttırmak.

5. Özel gereksinimli öğrencilere sorumluluk duygusu kazandırmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Ekim ayında başlayıp Ocak ayında bitecektir.Zaman içerisinde azaltma ya da artırma yapılabilir .Projemiz ortak okullarla yürütülecektir.Aylara göre çalışma süreci ortaklarımızla belirlenecektir.Tüm ortaklar işbirliği içerisinde çalışacaktır.                                                                   BEKLENEN SONUÇLAR

Projede bireysel, işbirlikçi, ortak ürünler yapılacaktır. Oluşturulacak ürünlere ortaklarla birlikte karar verilecektir. Projemiz sonunda özel gereksinimli öğrencilerimizin hayattan mutluluk duymaları sağlanacaktır. Özel gereksinimli bireyler konusunda farkındalık oluşacaktır.

Ekm

GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK! Projemizin amacı ;çevreyi koruma bilinciyle hareket ederek ,var olan kaynakların sonsuz değil, kısıtlı olduğunu bilerek harcamak, gereksiz yere kaynak kullanılmasını engellemek atıkların ayrıştırılması sonucu çöp yığınlarından kurtulmak ve en önemlisi atık olarak sınıflandırılan birçok malzemeyi tekrar değerlendirip kullanıldığını anlamak ve kullanıma sunmak. Proje hakkında Projemizin amacı ;çevreyi koruma bilinciyle hareket ederek ,var olan kaynakların sonsuz değil, kısıtlı olduğunu bilerek harcamak, gereksiz yere kaynak kullanılmasını engellemek atıkların ayrıştırılması sonucu çöp yığınlarından kurtulmak ve en önemlisi atık olarak sınıflandırılan birçok malzemeyi tekrar değerlendirip kullanıldığını anlamak ve kullanıma sunmak. HEDEFLER _Geri Dönüşümün anlamını ve önemini kavramak. _Geri dönüşüm konusunda bilinçlenmek ve çevremizi bilinçlendirmek. _Geri dönüşümü olan maddeleri ayırt eder. _Atık malzemeler kullanarak ortaya yeni ürünler çıkarmak. _Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek. _Geri dönüşüm ile hem doğayı hemde kaynaklarımızı korumayı sağlamak. _Sosyal açıdan bilinçli,sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmek. _Yaparak öğrenme ile öğrenmeyi kalıcı hale getirmek. _Öğrencilerin teknolojik becerilerini geliştirmek.